Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

Nieuw seizoen, nieuwe wijnen(huizen)!

08-06-2021

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het uitbreiden van ons assortiment. Zo blijven wij jullie verrassen met nieuwe wijnen. Daarnaast is het ook altijd leuk om te zien hoe sommige wijnen door de tijd heen kunnen veranderen. Dit kan simpelweg komen door het weer, de wijnstokken worden weer een jaartje ouder en de wijnmakers blijven zich ook ontwikkelen. Zo ontdekken wij continu nieuwe pareltjes, ook in ons bestaande assortiment.

Op dit moment zijn wij nog steeds druk bezig met het toevoegen en online zetten van de wijnen en de wijnhuizen. Een hele klus, net als het proeven. Want ook daar maken we werk van, en meteen een leuke avond. We hebben alvast een paar fantastische huizen met verschillende wijnen live gezet.

Eén van deze nieuwe wijnhuizen is Bodegas La Purisima. Een prachtige wijncorporatie uit het Spaanse Yecla gebied. Deze wijncorporatie is tot stand gekomen uit passie onder de wijnmakers die in dit gebied de wijnen naar een hoger niveau willen tillen. De lokale held Monastrell staat dan ook centraal.

Van Ficomontanino, ons fijne artisinale wijnhuis uit Toscane, hebben we 2 prachtige natuurwijnen toegevoegd. De Zacinta Revi een zeer zachte Sauvignon Blanc in verrassende stijl. De Bulgarelli is afkomstig van de lokale held Sangiovese. Vlezig, stevig en vol met pruimen, cassis en tabak. Natuurwijnen met een duidelijke stijl.

Tot slot, op onze website vind je nu ook wijnen van Domaine Normand. Waarbij de familie Normand zoveel liefde heeft voor het maken van wijn dat ze hebben besloten er één zelf te beginnen. Aan de zuidelijke kant van de befaamde Bourgogne hebben ze zo een 35 hectare aan wijngaarden waar ze de meest prachtige wijnen maken. De Bourgogne Pinot Noir is wat ons betreft een heerlijke allround wijn. In de zomer gekoeld, in de winter verwarmt de wijn jou!

Dit waren er alvast drie. Een kleine greep uit de lijst van nieuwe wijnhuizen die binnenkort toegevoegd zullen worden. Houd dus onze website goed in de gaten want er volgen nog een aantal nieuwe wijnhuizen met heel veel mooie wijnen. Salute!

Evenementen / tastings
 • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht 25 mei 2024
  25-05-2024

  Yes, we gaan weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Ruig rood, rollende rose, knisperend wit & spetterende bubbels. De sfeer...       Lees meer
Wijnblogs
 • 5 regels om de perfecte wijn en spijs combinatie te maken!

  Wijn en Spijs. De 'Heilige graal'. Want Een goede combinatie van wijn en spijs brengt zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau. Meer smaak, een perfecte harmonie,...
  Lees meer
 • Haal alles uit je oud & nieuw met deze bubbeltips!

  Of het nu komt door omdat we graag het nieuwe jaar knallend in willen gaan of omdat er niks  feestelijker is dan een glas met bubbels... Een fles mousserende wijn...
  Lees meer
 • Amarone vs Barolo

  Deze wintermaanden vragen natuurlijk om heerlijk warme en volle wijnen. Twee wijnen die direct in ons opkomen zijn koning Barolo en koningin Amarone. Twee prachtige Italiaanse wijnen die dit seizoen...
  Lees meer