Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

Haal alles uit je oud & nieuw met deze bubbeltips!

27-12-2021

Of het nu komt door omdat we graag het nieuwe jaar knallend in willen gaan of omdat er niks  feestelijker is dan een glas met bubbels… Een fles mousserende wijn hoort bij de jaarwisseling!

Natuurlijk past een mousserende wijn bij zowel iedere gelegenheid (als je het ons vraagt!). Maar vooral tijdens oud & nieuw mag een mooie fles bubbels niet missen. Hier wat bubbeltips om het nieuwe jaar een goed in te luiden!

Ten eerste is het goed om te weten hoe je op de juiste manier een fles bubbels opent. Wanneer je de conventionele manier kiest en zoveel mogelijk wijn wilt behouden is het belangrijk de fles zo geruisloos mogelijk geopend wordt. Dus NIET schudden. Draai voorzichtig aan het kooitje (muselet) dat om de kurk zit. Houd je duim op de kurk zodat deze niet ineens weg kan schieten. Houd de fles vervolgens iets schuin en draai de onderkant van de fles. De hand die de kurk vasthoudt blijft dus in principe stil. De kurk zal dan langzaam omhoogkomen en sissend opengaan met bescheiden plop. Evengoed, een fantastische geluid!

Wil je toch liever knallend het nieuwe jaar in gaan? Zorg dan dat de wijn geschud is en dat de kurk snel en met kracht eraf wordt gehaald! Pas wel op de fles niet op kostbare zaken te richten, er kan behoorlijk wat druk achter zitten!

Verder is het een aanrader om goed over de hapjes na te denken die je tijdens deze avond gaat eten. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een ‘brut’ bubbel met oliebollen. Maar dit is dus eigenlijk geen goede combinatie. Onze tip? Kies ervoor om de oliebollen pas na de bubbels te eten of ga voor een iets minder droge variant. Bijvoorbeeld de Frassinelli Conegliano Valdobbiadene Extra Dry Prosecco. Heb je toch liever een mooie ‘brut’ zoals onze Jacques Copin Champagne Blanc de Blancs, of de Luolle Crémant de Bourgogne dan raden wij toch wat andere hapjes aan. Oesters zijn natuurlijk altijd een goede match, maar ook een sappig stukje kippendijfilets die gefrituurd zijn gaan goed met bubbels. Daarnaast zijn ook bitterballen of een verse spring roll een goede match.

Heb je behoefte aan wat meer hulp, tips of wil je liever iets totaal anders proberen? Kijk dan gerust verder op onze webshop waarbij je met behulp van de filter knoppen precies de wijn uitzoeken waarnaar je zoekt. Maar schroom ook zeker niet om contact met ons op te nemen en wij helpen je graag verder

Evenementen / tastings
  • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht 25 mei 2024
    25-05-2024

    Yes, we gaan weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Ruig rood, rollende rose, knisperend wit & spetterende bubbels. De sfeer...       Lees meer
Wijnblogs
  • 5 regels om de perfecte wijn en spijs combinatie te maken!

    Wijn en Spijs. De 'Heilige graal'. Want Een goede combinatie van wijn en spijs brengt zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau. Meer smaak, een perfecte harmonie,...
    Lees meer
  • Amarone vs Barolo

    Deze wintermaanden vragen natuurlijk om heerlijk warme en volle wijnen. Twee wijnen die direct in ons opkomen zijn koning Barolo en koningin Amarone. Twee prachtige Italiaanse wijnen die dit seizoen...
    Lees meer
  • Waarom je eens een Crémant de Bourgogne moet kiezen voor een feestje.

    Feestelijke gelegenheid? Dan denk je bubbels! Champagne of Prosecco zijn de usual suspects, ieder in een andere prijsklasse. De fans van Joost & Joost weten inmiddels ook een goede Sekt...
    Lees meer