Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

Nieuwkomer: Gianni Tessari

26-11-2018

Sinds kort kun je weer een aantal nieuwe  Joost & Joost wijnen bestellen. Het Italiaanse wijnhuis Gianni Tessari is toegevoegd en maakt sappige, vol fruitige wijnen. Gewoon lekker en daarmee een écht Joost & Joost huis. Even kennismaken!

In het kort

Gianni Tessari werkt al sinds de jaren ’80 in de wijngebieden rond Verona, Italië. Al jaren staat hij bekend om het maken van succesvolle wijnen. Hij werd dan ook maar liefst 14 keer beloond met de ‘Tre Biccherie’ prijs, de belangrijkste Italiaanse wijnprijs. In 2013 besloot hij voor zichzelf te beginnen, wat een geluk! Gianni is een gepassioneerde wijnmaker die streeft naar een top prijs/kwaliteit verhouding van heel drinkbare wijnen. Wij zijn fan!

De verschillende terroirs

Gianni Tessari werkt met verschillende terroirs, en kan daarmee zeer verschillende wijnen maken. In de Veneto regio in Italië wordt voor het grootste deel Soave DOC gemaakt. Het terroir van deze regio bestaat uit vulkanisch gesteente. Je vindt hier de druivenrassen Trebbiano, Garganega, zelfs een beetje Chardonnay en Pinot Blanc. Trebbiano geeft op een terroir als dit een enorme levendigheid aan de wijn. Ook Garganega voelt zich hier thuis en geeft structuur. Een Soave uit deze regio is te herkennen aan een bloemige geur, met aroma’s van amandelen. Anders dan Soave uit ander gebieden zijn de wijnen behoorlijk vol en fruitig.

Zoals je misschien wel weet kun je in Italië meer dan 1000 verschillende druivensoorten terugvinden. Niet gek dus dat je nog nooit van de Durello druif hebt gehoord. De Durello druif groeit al eeuwen op de Lesseni heuvels. De vulkanische en zeer mineraalrijke bodem samen met een koel klimaat maakt dat de Durello druif, maar ook Chardonnay en Pinot Nero bijzonder frisse wijnen maken, met heerlijke zuren en finesse.

Tenslotte bezit Gianni Tessari wijngaarden in de Berchi heuvels, ook wel ‘’land of the great red wines’’ genoemd. De kalkrijke bodem in combinatie met rode klei maakt zeer frisse rode wijnen, niet te zwaar en mooi in balans.

De wijnen van Gianni Tessari

Niet gek dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar de wijnen van Gianni Tessari. Het paradepaartje van het huis; de Soave, knalt je tegemoet, zowel in geur als in de mond. Een prachtig voorbeeld van een heerlijke Soave: witte bloesem, geroosterde amandelen en zeer fris!

Dat de Chardonnay van groeit op de mineraalrijke Lesseni heuvels proef je! Verwacht een mooie, delicate wijn met een licht botertje en een rokerige geur. Perfecte balans en favoriet op onze proeverijen.

De rode wijnen kunnen verdeeld worden tussen soepel en licht en één met wat meer diepgang. De Pinot Nero is sappig en soepel. Verwacht geen bak hout, want de wijn heeft een houtrijping gehad in vaten van maar liefst 4000 liter voor 6 maanden, maar wel een fijne zachte ondertoon. Een opkikkertje!

De Due Rosso is volgens ons, en onze vele bestellers, een regelrechte hit. Deze wijn heeft alles, deze wijn geeft alles. Kersjes en bosvruchten in de neus, een volle smaak in de mond. Fluweel zacht, gebalanceerde tannines en een krachtige afdronk! Perfect huwelijk tussen Merlot en Cabernet. Must-try!

Bestellen kan natuurlijk in onze webshop!

Evenementen / tastings
 • Wijnproeverij Joost & Joost Amsterdam
  19-10-2019

  Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig rood, knisperend wit, een spetterende bubbel en zwoele dessertwijnen. De sfeer is losjes,...       Lees meer
 • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht
  12-10-2019

  VOL!!! Inschrijven niet meer mogelijk. In Amsterdam hebben we nog wel plekjes! ------------------------------------------------------------------------------------------------- Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig...       Lees meer
 • Wijnproeverij Joost & Joost Den Haag
  08-11-2019

  Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig rood, knisperend wit, een spetterende bubbel en zwoele dessertwijnen. De sfeer is losjes,...       Lees meer
Wijnblogs
 • Waarom je eens een Crémant de Bourgogne moet kiezen voor een feestje.

  Feestelijke gelegenheid? Dan denk je bubbels! Champagne of Prosecco zijn de usual suspects, ieder in een andere prijsklasse. De fans van Joost & Joost weten inmiddels ook een goede Sekt...
  Lees meer
 • Welke wijn kies jij bij de BBQ?

  Het is zomer! En dan denken we qua eten meteen aan barbecue! En dan bedoelen we natuurlijk niet een berg vlees en stokbrood. Een heerlijk visje, schaaldieren of groente zijn...
  Lees meer
 • Nieuw seizoen, nieuwe wijnen(huizen)!

  De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het uitbreiden van ons assortiment. Zo blijven wij jullie verrassen met nieuwe wijnen. Daarnaast is het ook altijd leuk om te...
  Lees meer