Villa Dria
17-07-2015Wijn in de Gascogne begon toen de Romeinen in dit gebied hun eerste “villa’s” bouwden en tot op de dag van vandaag komen er heel mooie wijnen uit dit gebied. Villa Dria is vernoemd naar die periode en de eigenaar en wijnmaker van dit mooie huis, Jean-Pierre Drieux, maakt hier wijn op een zeer duurzame wijze. Door organisch mesten, het gebruik van planten extracten en het toepassen van geo-biologie, wordt er zo natuurlijk mogelijk gewerkt en wordt het afweer systeem van de druivenranken zelf geoptimaliseerd. Zodoende wordt het gebruik van conventionele chemicaliën zeer beperkt wat de biodiversiteit en duurzaamheid van het land ten goede komt.
Daarnaast worden er mooie en zeer expressieve wijnen gemaakt. Frisse, aromatische, complexe wijnen, sappig en smaakvol. De basis voor de wijnen zijn de typische Gascogne druiven zoals de Colombard, Gros en Petit Manseng en de Ugni Blanc. Voor het rood wordt met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc gewerkt.