Bodegas La Purisima
16-05-2021Bodegas La Purisima, uit het Spaanse Yecla, is een kleine en jonge wijncoöperatie met focus op lokale druiven en de eigen regio. La Purisima heeft als doel om de wijnen van Yecla tot een nog betere kwaliteit te brengen. Vanwege haar eigenzinnige bodem heeft Yecla in 1975 de D.O. (denomination origin) titel gekregen. Een titel die producten beschermt die geproduceerd zijn in een afgebakend gebieden waarbij bepaalde standaarden, regels en kwaliteitskenmerken worden gevolgd. Zodoende is een DO status een kwaliteitsindicator. Yecla heeft een gevarieerde bodem waarbij kleisteen het meest voorkomt. De bodem is arm aan organisch materiaal en laag in stikstofgehalte. En dit terroir geef dee La Purisima wijnen haar specifieke kenmerken; vol karakter, kleur en een intense smaak. Met onder andere een prachtige biologische Roble, de krachtige Trapio of een heerlijke biologische blanco.
Vandaag de dag telt La Purisima zo een 2800 hectare met 800 boeren en maken zij zo een 60% van de totale wijnproductie van Yecla. Ze staan bekend om hun wijnen die gemaakt zijn van de Monastrell druif maar ze maken ook gebruik van onder andere de Tempranillo, Syrah, Merlot druif. La Purisima is een wijncoöperatie die innovatieve technieken omarmt en respect heeft voor zowel terroir als traditie. Zo hebben ze bijvoorbeeld systemen die per wijngaard kunnen zien hoe ver de druif is in zijn rijping. Niets voor niets winnen de wijnen uit de Yecla al veel belangrijke internationale wijncompetities gewonnen.
Wij zijn voor hun fijne Bio reeks gevallen met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en hebben inmiddels een breed aanbod van La Purisima.