Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

Vignobles Poitevin-Lavigne

Vignobles Poitevin-Lavigne is al 7 generaties in de familie. In 1900 trouwden Stélina Lafugie (Château Grand Tuillac) en Joseph Lavigne (Château Grand Bert). Dit huwelijk zorgde ervoor dat de twee Chateaux verenigd werden en vanaf  dan worden bestierd door Stélina en Joseph. Alweer generaties later worden de Chateaux werden in 1992 overgenomen door de huidige eigenaren (dochter) Sophie Lavigne en (schoonzoon) Laurent Poitevin. Natuurlijk blijft zo ook de enorme wijnkennis van de familie behouden naast de eer en ambitie om het familiehuis te runnen. Bij zowel Sophie als Laurent stroomt er wijn door de aderen, ze perfectioneren de productie en oogst waar ze kunnen. Een voorbeeld hiervan is de thermoregulatie die ze hebben toegepast op hun productie. Tot op de dag van vandaag wordt de kennis doorgegeven in de familie. Zo geven Sophie en Laurent hun kennis weer door aan hun kinderen, Thomas en Pierre, die ook weer in het bedrijf werkzaam zijn.

En niet onbelangrijk, er worden raszuivere prijswinnende bordeauxs gemaakt. Zeer drinkbaar en fijn, een moderne stijl Bordeaux in het glas, traditie in het proces.

Jacques Copin

Jacques Copin is in 1963 opgericht door Jacques Copin samen met zijn vrouw Anne-marie. Beiden zijn opgegroeid in ambitieuze ‘wijnmakende’ gezinnen. Tegenwoordig timmeren Bruno en Mariëlle Copin samen met hun kinderen Lucile en Mathieu aan de toekomst van het wijnhuis. De derde generatie al dus. Een wijnhuis waarbij de expertise wordt doorgeven van generatie op generatie. Verder heeft de familie Copin veel respect voor de natuur en een warme band met de omgeving in Verneuil, hun thuisplaats. De Copin’s produceren zo hun champagnes volgens de tradities van Champagne, de natuur en hun eigen achtergrond. Een eigen filosofie, daar houden we van. En dit werkt, getuige de prijswinnende champagnes!

Bodegas Copaboca

Bodegas Copaboca ligt in het Spaanse Rueda natuurgebied ‘Vega del Duero-Riberas de Castronuño’. Vanwege deze ligging zijn ze gedwongen om hun wijnen op een duurzame manier te produceren, en daar is niks mis mee! Hierdoor mogen ze hun wijnen ook het ‘marca naturel’ (groene wijn) geven. Copaboca bestaat inmiddels vijftien jaar en daarbij zijn kwaliteit en innovatie hun belangrijkste waarden en hun filosofie geworden. Met veel liefde en passie produceren zij zeer een range uiteenlopende wijnen die vooral bekend staan om hun goede prijs/kwaliteit. Je vind ze dan ook in menig restaurant in Spanje. Bij ons vind je de Gorgorito range met een heerlijke frisse Verdejo of de krachtige Ribera Del Duero Roble.

Domaine Luolle

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Cote Chaloiaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is. Twee prachtige  mousserende Crémant wijnen: de Bourgogne Blanc de Blancs en de Crémant Bourgogne Classique willen we zeker aanraden. Wijnen om van te genieten op een bewuste manier!

Bodegas La Purisima

Bodegas La Purisima, uit het Spaanse Yecla, is een kleine en jonge wijncoöperatie met focus op lokale druiven en de eigen regio. La Purisima heeft als doel om de wijnen van Yecla tot een nog betere kwaliteit te brengen. Vanwege haar eigenzinnige bodem heeft Yecla in 1975 de D.O. (denomination origin) titel gekregen. Een titel die producten beschermt die geproduceerd zijn in een afgebakend gebieden waarbij bepaalde standaarden, regels en kwaliteitskenmerken worden gevolgd. Zodoende is een DO status een kwaliteitsindicator.  Yecla heeft een gevarieerde bodem waarbij kleisteen het meest voorkomt. De bodem is arm aan organisch materiaal en laag in stikstofgehalte. En dit terroir geef dee La Purisima wijnen haar specifieke kenmerken; vol karakter, kleur en een intense smaak. Met onder andere een prachtige biologische Roble, de krachtige Trapio of  een heerlijke biologische blanco.

Vandaag de dag telt La Purisima zo een 2800 hectare met 800 boeren en maken zij zo een 60% van de totale wijnproductie van Yecla. Ze staan bekend om hun wijnen die gemaakt zijn van de Monastrell druif maar ze maken ook gebruik van onder andere de Tempranillo, Syrah, Merlot druif. La Purisima is een wijncoöperatie die innovatieve technieken omarmt en respect heeft voor zowel terroir als traditie. Zo hebben ze bijvoorbeeld systemen die per wijngaard kunnen zien hoe ver de druif is in zijn rijping. Niets voor niets winnen de wijnen uit de Yecla al veel belangrijke internationale wijncompetities gewonnen.

Wij zijn voor hun fijne Bio reeks gevallen met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en hebben inmiddels een breed aanbod van La Purisima.

Sangouard-Guyot

Domaine Sangouard-Guyot uit het bourgondische dorpje Vergisson is het perfecte voorbeeld van een familiebedrijf. Al sinds de 1850 maken zij hier prachtige wijnen met uitzicht op de Alpen (jawel!). Jean Marie Charlet was de eerste van de generatie wijnmakers. In 1998, 4 generaties later, heeft Pierre-Emanuel Sangouard de touwtjes in handen. Drie jaar later neemt hij ook het wijnhuis -Guyot- van zijn schoonouders over en samen met zijn vrouw Catherine runnen ze nu Sangouard-Guyot. Het wijnhuis is op een unieke plek gelegen met perfect gesitueerde wijngaarden, veelal op klei-kalksteen bodem.

Pierre-Emanual en Catherine delen dezelfde overtuiging als hun voorgangers; Duurzaamheid en milieu staan bij hun hoog in het vaandel en daar werken ze hard voor. Een voorbeeld hiervan is dat ze per wijnstok kijken welke behandeling deze nodig heeft en dit toepassen. Daarnaast proberen ze bestrijdingsmiddelen tot het minimum te houden en worden de percelen van de wijnstokken geploegd om deze zo te beluchten en de het de kans geeft om de juiste voedingstoffen op te kunnen nemen.

Ook het leveren van top kwaliteit is erg belangrijk voor Piere-Emanuel en Catherine. De oogst wordt nog steeds handmatig gedaan zodat alleen de rijpe en goede druiven eruit gehaald kunnen worden. Daarna worden de geoogste druiven langzaam geperst en het sap gefermenteerd en kan laten ze het nog tien maanden rijpen op het bezinksel met een wekelijkse “Battonage”.

Je kunt loepzuivere en smaakvolle wijnen verwachten van hoge kwaliteit. Deze behoren tot de beste prijs/kwaliteit in de Bourgogne. Bij Joost & Joost 2 vermaarde helden in het asortiment; de Saint Véran en de Pouilly Fuisse.

Domaine de Naisse

Domaine de Naisse is gelegen op een prachtige plek in het zuiden van de Bourgogne. Het wijnhuis ligt in het plaatsje Laizé, het hart van de Macconais. In 1980 werd het wijnhuis opgericht door Guy Beranger. In 1999 sloot Christophe Brenot, zich aan bij Guy.Et voila, Brenot-Beranger en daarmee Domaine de Naisse was geboren.

Langzaam worden nieuwe wijngaarden aangekocht en op dit moment telt het wijnhuis ongeveer 20 ha aan wijnstokken waarvan de oudste al zo een 85 jaar oud zijn! De wijnen van Domaine de Naisse karakteriseren zich als extra rijk vanwege het klei en kalk-achtige bodem soort en de vele zonuren waarvan zij hebben mogen genieten. Viré-Clesse staat er bekend om, maar ook de Macon Villages heeft onmiskenbaar dit ’terroir’.

Vandaag de dag is Christophe nog steeds verantwoordelijk voor de wijnstokken, het land. Elodie, zijn vrouw, zorgt voor de commercie. Samen vinifiëren en produceren zij de wijnen met respect en liefde voor het land. Dit proef je terug in hun wijnen waarbij ze onder andere een prachtige Viree-Clessé en een heerlijke Bourgondische Chardonnay de ‘Happy Naisse’ in het assortiment hebben. Een écht bedrijf, met échte wijnen en échte smaken!

Domaine Normand

Normand

Domaine Normand ligt in het prachtige Macconais nabij La Roche Vineuse. De zuidelijke kant van de befaamde Bourgogne dus. Wijnmaker Alain Normand nam in 1993 een 13 hectare tellende wijngaard over. Sindsdien is het bedrijf gegroeid tot 35 hectare waarbij de wijngaarden op verschillende plekken in de regio te vinden zijn. In 2010 is  Sylvaine, zijn partner, ook in het bedrijf gestapt. Zij hebben elkaar leren kennen toen ze nog studenten waren aan de wijnuniversiteit van Beaune.

In hun filosofie van wijnmaken respecteren zij de lokale tradities. Om dit te realiseren hebben Alain en Sylvaine veranderingen op het land geprobeerd te vermijden. Zij hebben juist zichzelf aan het terroir aangepast! Ook gebruiken Alain en Sylvaine alleen maar natuurlijke grondstoffen. Het is voor hun belangrijk om het belang van het bodemleven, de duurzaamheid en de vegetatie die in de omgeving te vinden is voorop te stellen. In hun wijnen streven ze naar een natuurlijke en zuivere kwaliteit. Je kunt fruitige en frisse wijnen met diepgang verwachten! Zoals bij hun Bourgogne Pinot Noir, Mâcon La Roche Vineuse Rouge en bij de Mâcon La Roche Vineuse Blanc.

VPA

VPA ofwel de Vignerons Propriétés Associés is een cooperative uit de Rhone-Languedoc regio rondom Nimes.

VPA bottelt zowel eigen wijnen als wijnen voor individuele wijnboeren en heeft als filosofie om betaalbare en drinkbare wijnen te maken. Schaal speelt hierbij een rol, net als kwaliteit in het maakproces. Bij VPA hebben ze de modernste apparatuur en maken ze gebruik traditionele methoden van wijnmaken.

Bij VPA nemen wij een beperkt aantal wijnen af voor de horeca, waarvan de meesten ook online te koop zijn zoals de zeer zuivere Pierre Blanches Chardonnays (met en zonder houtrijping) en de Caze Blanque Cabernet Sauvignon.

Fratelli Barba

De familie Barba is al sinds de 18e eeuw eigenaar van landerijen, pas later kwam de eigen wijnbouw. En nog steeds is het domein in familiehanden. Giovani Barba staat nu aan het roer. De broers zijn actief in andere zaken. Op het wijngoed wordt men ondersteund doorn goed personeel met het Barba DNA: passie, energie, regionale trots en een oog voor kwaliteit.

De Barba boerderij en wijngoed wordt omringd door wijngaarden, 68 om precies te zijn en dat maakt dit een ‘grote’ jongen voor Joost & Joost begrippen. Bij Barba maakt men het betse uit verschillende subgebieden; Colle Morino, Vignafranca en Casal Thaulero. De belangrijkste wijnen zijn de Montepulciano’s en de Pecorino. Exact de wijnen waar wij voor vielen. Perfecte rijpheid zorgt voor het sappige karakter en de volle smaak, maar de geavanceerde wijnmaaktechnieken en investeringen in de wijnkelder helepn natuurlijk mee. Prachtwijnen voor een leuke prijs!

Terre Carsiche

Terre Carsiche heeft haar wortels stevig verankert in de regio Puglia en ligt midden in het ruige boeren landschap. sinds 1939 zijn zij hier actief. Het behouden van tradities is belangrijk, maar er is ook oog voor innovatie. De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in systemen voor rijping, kwaliteitscontrole en in de  wijnmakerij.

Terre Carsiche heeft als doel mooie wijnen te produceren met regionale karakteristiek. Verleidelijk en toegangkelijk, vooral niet te moeilijk. En daar houden wij wel van!

 

 

Vina Costeira

Vina Costeira is opgericht in 1968 en is sindsdien een drijvende kracht geweest in de D.O. Ribeira. Met een focus op inheemse druiven zoals Treixadura, Torrontés, Loureira, Lado, Albariño and Godello blijft het trouw aan de regio.

Met meer dan 600 aangesloten wijnboeren is Vina Costeira qua grootte een vreemde eend in de bijt voor Joost & Joost. De filosofie daarentegen sluit naadloos aan. De cooperatie ondersteund lokale boeren, heeft een sterke regionale brugfunctie en kwaliteit is leidend.

De witte wijnen uit de natste en groenste regio van Spanje zijn ongekend, wij vielen als een blok voor de Pazo de Ulloas. Ook wordt er prachtige Albarino en Godello gemaakt. Allen zijn zeer goede vrienden van vis en zeebanket.

Vignerons de Bel-Air

Vignerons de Bel-Air is in 1929 opgericht als een collectief van wijnboeren in de Beaujolais om samen het hoofd te bieden aan de crises die toen voor hen lag. Door deze bittere tijden is tussen de wijnboeren een hechte band ontstaan die tot de dag van vandaag nog steeds in dit collectief te voelen is. Inmiddels is het collectief opgegaan in een groter geheel, Vinescence. Het unieke van het collectief Bel-Air is blijven bestaan en vormt een hechte groep binnen Vinescence. Ze maken authentieke Beaujolais wijnen met respect voor het terroir en de gamay druif.

Gianni Tessari

2013 is het begin van een nieuw avontuur voor het wijnhuis Gianni Tessari. Aan het hoofd staat Gianni Tessari, een grote bekende in de wijnwereld van Verona, sinds de jaren 80 van de vorige eeuw maker van bekroonde en succesvolle wijnen. Gianni in de buitenwijken van Monteforte d’Alpone in Verona. Deze gemeente heeft de hoogste dichtheid aan wijngaarden. Geen wonder dus dat Gianni al vroeg besmet is met het wijnvirus. Gianni staat voor passie, nieuwsgierigheid en het verlangen nieuwe doelen te bereiken.

Het landgoed bestrijkt 55 ha wijngaarden, verspreidt over drie totaal verschillende terroirs, en produceert 350.000 flessen verdeeld over 15 verschillende wijnen.

Gianni maakt wijnen op het terroir, de druiven en streeft een sappige fruitige stijl na. Onze mening? Gewoonweg waanzinnig lekker; échte smaken, échte Joost & Joost wijnen.

Udaca

Udaca is een kleine cooperative uit de Dão regio in het hart van Portugal. Het landschap is hier nog ongerept, puur en woest. In de wijnen vind je deze karakteristieken terug. Bij Udaca is de filosofie al jaren om betaalbare drinkbare wijnen te maken. Geen opsmuk, echte wijnen met die echte pure smaken. Opvallend genoeg zijn de wijnen ondanks de pure woeste inslag allen verassend soepel en rond voor Dão begrippen. Udaca maakt een beperkte range wijnen en dat doen ze goed. Een filosofie naar ons hart!

Bodegas Carramimbre

Bodegas Carramimbre is onderdeel van het El Pignón landgoed, drie kilometer buiten de gemeente Peñafiel in de provincie Valladolid. Het is in 1997 opricht door een aantal families die een lange geschiedenis hebben in het Ribera del Duero gebied. Het wijngoed omvat ruim 50 hectaren. Het wijngoed omvat de Carramimbre, Altamimbre en de Torrepingón wijnen. De rode wijnen rijpen op Frans en Amerikaans eik. De Torrepignón Verdejo is één van de paradepaardjes van het landgoed.

 

 

 

Ficomontanino

Al generaties wijdt de Giannelli familie hun levenaan de Italiaanse cultuur van goede smaak en zijn ze met hun land en producten betrokken geweest bij de productie en de bescherming van de Italiaanse “Buongusto”. Passie en kwaliteit zijn nog steeds de leidraad van Ficomontanino en deze worden telkens aan de nieuwe generatie overgedragen. Maria Sole, de derde generatie wordt nu klaargestoomd het landgoed over te nemen en het is aan haar de tradities van toen en de innovaties van deze tijd met elkaar te verbinden. Het wijngoed ligt in de oostelijke heuvels van de provincie Siena in de Chiantistreek in Toscane. Wij zijn zeer blij dit pareltje toegevoegd te hebben aan ons assortiment!

 

Weingut Günther Wenzl

Het Weingut Günther Wenzl ligt in het zuidelijke gedeelte van Weinviertel in het plaatsje Matzen, 30 km ten noord-oosten van Wenen in Oostenrijk. Het dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw.  Günther heeft in 1998 het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Het wijnbedrijf omvat 22 hectare, hoofdzakelijk leemgrond en  de zuidelijke hellingen  leveren fruitige en milde rode wijnen op (zweigelt), de ietwat koelere plekken aan de rand van het Matzner woud leveren hoofdzakelijk aromatische en tintelende witte wijnen op (grüner veltliner). De druiventeelt is zoveel mogelijk organisch en natuurlijk en de eigenschappen van het terroir worden maximaal benut.

 

Domaine Colombier Thierry Mothe

Domaine du Colombier Thierry Mothe is al een familiehuis sinds 1887 en inmiddels is de dagelijks e leiding in handen van de 3 broers Jean-Louis, Thierry en Vincent. Uiteraard focusen zij zich volledig op Chablis, voor hen bestaat er geen andere wijn! Chardonnay is hun grote liefde. De stijl die ze zoeken is fris, zuiver, levendig en licht.

Wijnmaken wordt hier serieus genomen en met grote zorg en respect voor de traditionele ‘Methode Bourgogne’ uitgevoerd. De nieuwe technieken worden niet geschuwd zolang het de filosofie ondersteund!

 De grote passie en liefde voor het werk van de 3 broers kunnen zij niet onder woorden brengen, je kunt het wel proeven in hun wijnen.

Sapa Vita

De naam Sapa Vita staat bij dit wijnhuis symbool voor het leven en de energie van de wijnrank en de organische benadering. Daarnaast willen wij daar aan toevoegen, heerlijke drinkbare wijnen. No-nonsens, gewoon lekker. En daar houden we van! Irene en kinderen Frack en Rosa zijn eigenaar en actief in het bedrijf waar Philippe als wijnmaker hen bijstaat in de kelder. Daarnaast worden ze geholpen door heel wat schapen die in de wijngaarden grazen en zo voor een goede balans zorgen. Meer Bio wordt het niet!

Evenementen / tastings
  • Wijnproeverij Joost & Joost Amsterdam 14 juni 2025
    14-06-2025

    Yes, we mogen weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Knisperend & vol wit, rollende rose & ruig rood.  De sfeer...       Lees meer
  • Wijnproeverij Joost & Joost Amsterdam 1 nov 2025
    01-11-2025

    Yes, we mogen weer! Na een periode van droogte knallen we de flessen nu weer open. Zoals gebruikelijk hebben we hebben minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte...       Lees meer
  • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht 21 juni 2025
    21-06-2025

    Yes, we gaan weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Knetterend wit, rollende rose, ruig rood en spetterende bubbels. De sfeer...       Lees meer
Wijnblogs
  • 5 regels om de perfecte wijn en spijs combinatie te maken!

    Wijn en Spijs. De 'Heilige graal'. Want Een goede combinatie van wijn en spijs brengt zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau. Meer smaak, een perfecte harmonie,...
    Lees meer
  • Haal alles uit je oud & nieuw met deze bubbeltips!

    Of het nu komt door omdat we graag het nieuwe jaar knallend in willen gaan of omdat er niks  feestelijker is dan een glas met bubbels... Een fles mousserende wijn...
    Lees meer
  • Amarone vs Barolo

    Deze wintermaanden vragen natuurlijk om heerlijk warme en volle wijnen. Twee wijnen die direct in ons opkomen zijn koning Barolo en koningin Amarone. Twee prachtige Italiaanse wijnen die dit seizoen...
    Lees meer