Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

Boers genieten met Portugees visgerecht!

30-04-2021

Eindelijk! De zon laat zich steeds vaker en langer zien. Langzaam aan krabbelt de temperatuur omhoog en dit merk je meteen. De mensen hebben er zin in en verlaten ook hun huisje steeds vaker. Heerlijk! Natuurlijk hoort bij dit frisse humeurtje en prachtige weer ook de juiste spijs. We zijn geïnspireerd! Een heerlijke BBQ of een goed gevulde salade ligt voor de hand.

Wil je toch een keer net wat anders? Joost heeft afgelopen week dit overheerlijke Boerse Portugese visgerecht gemaakt en het is een echte aanrader. Drink dit top gerecht met een licht gekoelde rode wijn, bijvoorbeeld de Alteza Tinto, of een heerlijk sappige witte wijn zoals de Gavi Primi. Echt easy te maken en heerlijk te combineren met een lekker glas. Hieronder vindt je het recept en wat daarvoor nodig is:

Benodigdheden:

  • Kleine roma tomaatjes
  • Olijfolie
  • knoflook
  • Blik witte bonen of boterbonen.
  • Herbs de Provence
  • Zeezout en witte peper
  • Ruime filet van een witvis
  • stokbrood

Pak de roma tomaatjes, snij deze door midden en leg ze in een ovenschaal. Bedek de gehele ovenschaal met de tomaatjes en besprenkel ze daarna met een royale hoeveelheid aan olijfolie. Voeg daarna nog wat fijn gedrukte knoflook tenen hieraan toe (doe ook hier niet al te zuinig mee). Dit alles een tijdje in de oven op 190 graden. Voeg een blikje witte bonen / boterbonen toe wanneer de tomaten lekker overgaar zijn en zet weer terug in de oven voor zo een 15 minuten. Neem de ovenschotel weer uit de oven en leg de witvis filet naar keuze op de groente. Doe hem weer voor een aantal minuten in de oven. Na 5 minuten moet je de vis even omdraaien en mag hij daarna weer voor een paar minuutjes terug de oven in. Controleer met een vork of vis gaar is en klaar is Kees. Serveer dit met vers of geroosterd stokbrood.

Ben je al druk in de weer met een heerlijk ander receptje en zoek je er nog een goede wijn voor bijkijk dan gerust nog even verder op onze webshop. Hier kan je dan ook filteren op wijn smaken. Heb je behoefte aan meer persoonlijk advies? Stuur ons dan even een mail en dan helpen wij je graag!

Evenementen / tastings
  • Wijnproeverij Joost & Joost Amsterdam
    19-10-2019

    Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig rood, knisperend wit, een spetterende bubbel en zwoele dessertwijnen. De sfeer is losjes,...       Lees meer
  • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht
    12-10-2019

    VOL!!! Inschrijven niet meer mogelijk. In Amsterdam hebben we nog wel plekjes! ------------------------------------------------------------------------------------------------- Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig...       Lees meer
  • Wijnproeverij Joost & Joost Den Haag
    08-11-2019

    Yes, we mogen weer! We hebben minimaal 25 knallers op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken.  Ruig rood, knisperend wit, een spetterende bubbel en zwoele dessertwijnen. De sfeer is losjes,...       Lees meer
Wijnblogs
  • 5 regels om de perfecte wijn en spijs combinatie te maken!

    Wijn en Spijs. De 'Heilige graal'. Want Een goede combinatie van wijn en spijs brengt zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau. Meer smaak, een perfecte harmonie,...
    Lees meer
  • Haal alles uit je oud & nieuw met deze bubbeltips!

    Of het nu komt door omdat we graag het nieuwe jaar knallend in willen gaan of omdat er niks  feestelijker is dan een glas met bubbels... Een fles mousserende wijn...
    Lees meer
  • Amarone vs Barolo

    Deze wintermaanden vragen natuurlijk om heerlijk warme en volle wijnen. Twee wijnen die direct in ons opkomen zijn koning Barolo en koningin Amarone. Twee prachtige Italiaanse wijnen die dit seizoen...
    Lees meer