Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een wijnabonnement

3x wat drink je met Pasen?

23-03-2018

Het is weer bijna Pasen, en dat betekent uitgebreid lunchen, brunchen, borrelen of dineren. Vandaag geven we je 3x Paas inspiratie, want wat drink je met Pasen?

3x wat drink je met Pasen?

Prosecco

Pasen betekent feest en waar feest is zijn bubbels. Een bubbel mag dus niet ontbreken op jouw Paas brunch. Genoeg reden dus om de dag of avond te beginnen met een glas Prosecco. Wij zijn vanaf het eerste moment verslingerd geraakt aan de prosecco van het Italiaanse wijnhuis Frassinelli uit het gebied Conegliano, de prosecco streek van Italië! Het gebied Conegliano Valdobbiadene ligt in de regio Venetië en produceert de hoogste kwaliteit prosecco. De verschillende soorten bodem, blootstelling aan de zon en de hoogte van de heuvels  zorgen voor grote verschillen in de prosecco’s. De belangrijkste druif uit het gebied is Glera – de officiële en oorspronkelijk naam van de proseccodruif. De Prosecco van Frassinelli geeft frisse en licht geparfumeerde prosecco’s. Exotisch fruit, frisheid en een vederlichte fijne mouse. Hiermee zal je jouw gasten niet teleurstellen! Heerlijk met een stukje gerookte zalm en groene asperges of (gewoon) als aperitief!

Ei met zacht wit

Pasen zonder ei is geen Pasen en dit zal dan waarschijnlijk ook niet ontbreken op jouw paasdiner! Ei is soms lastig te combineren met wijn, maar de Laudun Blanc uit de Rhône gaat juist heel goed met ei! Een ronde en zeer sappige wijn met volle smaken en tegelijkertijd frisse zuren. Fris, licht bloemig en zacht marsepeinig. Gekookt, gebakken of gepocheerd, de Laudun Blanc past bij ei.

Voor de rood-liefhebbers

Mag rood dan echt niet met Pasen? Ja, natuurlijk wel! Voor de lunchen raden wij een lichtere rode wijn aan. En licht rood kan zo fantastisch zijn als het klinkt. De Bardolino Classico van Villabella is een frisse, pittige wijn met veel rood fruit zoals aardbei, kersen en frambozen. Doordat de wijn een jaar op een houten vat heeft gerijpt heeft de wijn veel karakter en een intrigerende kruidigheid. Deze wijn combineer je uitstekend bij een steak tartaar of een stukje paté. Mocht je een liefhebber zijn van wat stevigere rode wijnen dan tippen wij Sallier de la Tour Nero D’Avola. Een explosie van geuren in het glas; bessen, rijpe pruimen, cassis, vanille en een vleugje rook van het hout. Deze wijn is overduidelijk breed inzetbaar, variërend van lamsreck tot een kaasplankje en nog veel meer!

Heb jij al een idee wat je gaat koken met Pasen en nog veel belangrijker, welke wijnen je daarbij gaat drinken?

Evenementen / tastings
  • Wijnproeverij Joost & Joost Utrecht -29 okt
    29-10-2023

    Yes, we gaan weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Ruig rood, knisperend wit, spetterende bubbels en zwoele dessertwijnen. De sfeer...       Lees meer
  • Wijnproeverij Joost & Joost Amsterdam - 14 okt
    14-10-2023

    Yes, we gaan weer proeven! Zoals gebruikelijk hebben we minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Ruig rood, knisperend wit, spetterende bubbels en zwoele dessertwijnen. De sfeer...       Lees meer
Wijnblogs
  • 5 regels om de perfecte wijn en spijs combinatie te maken!

    Wijn en Spijs. De 'Heilige graal'. Want Een goede combinatie van wijn en spijs brengt zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau. Meer smaak, een perfecte harmonie,...
    Lees meer
  • Haal alles uit je oud & nieuw met deze bubbeltips!

    Of het nu komt door omdat we graag het nieuwe jaar knallend in willen gaan of omdat er niks  feestelijker is dan een glas met bubbels... Een fles mousserende wijn...
    Lees meer
  • Amarone vs Barolo

    Deze wintermaanden vragen natuurlijk om heerlijk warme en volle wijnen. Twee wijnen die direct in ons opkomen zijn koning Barolo en koningin Amarone. Twee prachtige Italiaanse wijnen die dit seizoen...
    Lees meer