3x wat drink je met Pasen?
23-03-2018Het is weer bijna Pasen, en dat betekent uitgebreid lunchen, brunchen, borrelen of dineren. Vandaag geven we je 3x Paas inspiratie, want wat drink je met Pasen?
Prosecco
Pasen betekent feest en waar feest is zijn bubbels. Een bubbel mag dus niet ontbreken op jouw Paas brunch. Genoeg reden dus om de dag of avond te beginnen met een glas Prosecco. Wij zijn vanaf het eerste moment verslingerd geraakt aan de prosecco van het Italiaanse wijnhuis Frassinelli uit het gebied Conegliano, de prosecco streek van Italië! Het gebied Conegliano Valdobbiadene ligt in de regio Venetië en produceert de hoogste kwaliteit prosecco. De verschillende soorten bodem, blootstelling aan de zon en de hoogte van de heuvels zorgen voor grote verschillen in de prosecco’s. De belangrijkste druif uit het gebied is Glera – de officiële en oorspronkelijk naam van de proseccodruif. De Prosecco van Frassinelli geeft frisse en licht geparfumeerde prosecco’s. Exotisch fruit, frisheid en een vederlichte fijne mouse. Hiermee zal je jouw gasten niet teleurstellen! Heerlijk met een stukje gerookte zalm en groene asperges of (gewoon) als aperitief!
Ei met zacht wit
Pasen zonder ei is geen Pasen en dit zal dan waarschijnlijk ook niet ontbreken op jouw paasdiner! Ei is soms lastig te combineren met wijn, maar de Laudun Blanc uit de Rhône gaat juist heel goed met ei! Een ronde en zeer sappige wijn met volle smaken en tegelijkertijd frisse zuren. Fris, licht bloemig en zacht marsepeinig. Gekookt, gebakken of gepocheerd, de Laudun Blanc past bij ei.
Voor de rood-liefhebbers
Mag rood dan echt niet met Pasen? Ja, natuurlijk wel! Voor de lunchen raden wij een lichtere rode wijn aan. En licht rood kan zo fantastisch zijn als het klinkt. De Bardolino Classico van Villabella is een frisse, pittige wijn met veel rood fruit zoals aardbei, kersen en frambozen. Doordat de wijn een jaar op een houten vat heeft gerijpt heeft de wijn veel karakter en een intrigerende kruidigheid. Deze wijn combineer je uitstekend bij een steak tartaar of een stukje paté. Mocht je een liefhebber zijn van wat stevigere rode wijnen dan tippen wij Sallier de la Tour Nero D’Avola. Een explosie van geuren in het glas; bessen, rijpe pruimen, cassis, vanille en een vleugje rook van het hout. Deze wijn is overduidelijk breed inzetbaar, variërend van lamsreck tot een kaasplankje en nog veel meer!
Heb jij al een idee wat je gaat koken met Pasen en nog veel belangrijker, welke wijnen je daarbij gaat drinken?